About

Hvem er jeg som skriver?

Jeg er en fritidsfotograf med stor lidenskap for natur og friluftsliv, opprinnelig fra Lindesnes på Sørlandet. Jeg har fotografert natur siden 2003. Etterhvert har lidenskapen til naturen blitt større enn fotogleden, men det er allikevel kombinasjonen av natur og foto som utgjør interessen.

En viktig del av naturopplevelsen for meg er stillheten og naturlydene, det uberørte og opplevelsen av at naturen står i sentrum. Gleden, friheten og de helsemessige fordelene man oppnår er viktige, men også fornemmelsen av å finne ro og harmoni, er årsaker til at jeg søker ut i naturen. Jeg ferdes først og fremst i naturen nær der jeg bor, så Oslomarka er mitt nærområde, supplert med turer lengre vekk innimellom. Jeg blir aldri lei av Oslomarka og Østlandet/Sørlandet som fotomotiver.

Hva er hensikten med bloggen?

Jeg ønsker å formidle turglede og tips til steder å dra på tur, krydret med noen av bildene jeg tar. For noen er det å komme seg ut i naturen noe de sjelden gjør. Kanskje vil de gjerne, men usikkerhet rundt hvordan man orienterer seg i skogen og hvordan man kler seg og hvor det passer å gå, blir fort hindringer som gjør at man aldri kommer seg ut. Eller det resulterer i at man går de samme turene hver gang.

I tillegg er det mange som har godt av å komme seg ut av helsemessige årsaker, enten det er mangel på mosjon med dertil hørende overvekt eller man sliter med angst, depresjon, utbrenthet eller lignende. Ny forskning dokumenterer at det å komme seg ut i naturen har en tydelig, positiv effekt.

Samtidig har den økte interessen for naturen i samfunnet de siste årene, gjort meg mer bevisst hvilke utfordringer man står overfor når det gjelder naturbevaring og bruken av naturen.

De siste årene er det blitt mange som deler sine naturopplevelser i sosiale medier til en hel verden, noe som  resulterer i økt forsøpling og stor slitasje på sårbare områder når mange mennesker reiser de samme stedene. Det er grunn til å reflektere over hvilke negative aspekter den økte naturinteressen kan innebære for naturen selv på sikt.

Å få turtips fra andre er en fin måte å få nye naturopplevelser på, men etter min mening er en del av det å oppleve naturen at man i tillegg også kan sette sammen sine egne turer og få nye naturopplevelser helt på egen hånd.