Å neglisjere brannfare og grillforbud

Jeg blir provosert av at det er så mange som velger å neglisjere grill- og bålforbudet som nå pågår. Da jeg i går dro inn i Lillomarka fra Steinbruvann, møtte jeg to brannbiler som var oppe for å inspisere forholdene ved Badedammen og Steinbruvann, et område som er veldig populært som utfartsted for piknik, grilling og bading i sommervarmen. Minst fire brannmenn tok del i denne sjekken.

En av de tingene som provoserer meg er at politi og brannmenn må bruke mye av deres tid på å passe på vanlige menneskers handlinger, når de kunne bruke tiden på viktigere oppgaver. Først og fremst er det jo en kjent sak at politiet ikke har de ressursene de trenger. At de så må bruke tid på å fortelle om brannfare og bøtelegge folk som neglisjerer forbudet, er ganske uhensigtsmessig sett i et økonomisk samfunnsperspektiv.

At voksne mennesker synes de vet bedre enn erfarne brannfolk om brannfare i Marka er også temmelig provoserende. Dette finner man igjen på flere områder; folk som ikke lengre lytter til eksperter, men tror de vet bedre selv. Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor utviklingen har gått i den retning etter hvert, og om det må det kanskje et eget innlegg til.

Det som provoserer meg mest er den likegyldighet det utviser over våre felles skogområder, som veldig mange Osloborgere verdsetter høyt. For mange er Marka en grunnleggende årsak til at vi holder ut å bo i en by som Oslo. Våre markaområder er også noe som gjør Oslo til en spesiell og annerledes by å bo i, også i et større globalt perspektiv. Så når man da griller, røyker, kaster sneiper i knusktørre skogområder, så gambler man så vanvittig med andres verdier, selv om det kanskje ikke er verdifullt for en selv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s