Froskens vår

Jeg kom tilfeldigvis over et lite tjern tidligere i vår hvor det var full fest. Minst hundre frosker var samlet til deres vårlige froskeorgie og det var et fascinerende skue. Det faktum at tjernet allerede var fullt av egg, så ikke ut til å legge noen demper på froskene, om enn det selvfølgelig kan ha vært enda villere tilstander tidligere for alt hva jeg vet. Mens froskene fråtset i hverandre, fråtset jeg i froskefotografering. Det merkelige var også at froskene lot til å være nysgjerrige på meg, og kom nærmere meg, slik at jeg nesten kunne fått makrobilder av dem. Alle var med andre ord fornøyde.

Etter en stund beveget jeg meg bortover mot en annen del av tjernet og her skjønte jeg etterhvert at det var drama på gang, et drama som nok hadde pågått en stund. Jeg skjønte fort at jeg hadde funnet festens dronning! I en mølje av frosker befant det seg en stakkar i midten, hvor et par beklemte ben var det eneste jeg først så. Det så etter hvert ut som froskedamen var fullstendig skvisa sammen noen steder, av en vinnerfrosk som hadde fått godt tak, mens den var direkte oppblåst i kroppen andre steder. Resten av froskene hang seg på, mens flere svømte rundt og forsøkte å ta plass. Fra et menneskelig og ikke minst kvinnelig perspektiv var det et heller makabert syn, men natur er natur og frosker er frosker, så det måtte jo da foreviges.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Jeg var en stund i tvil om dronninga allerede var avgått ved døden, på grunn av oppblåsthet og et noe blankt blikk. Men da jeg begynte å fotografere så kviknet det sannelig til i øynene på henne, på grunn av lyden fra kameraet. Man får oppleve mye rart i naturen når man gir seg tid, og dette var noe av det mer groteske for min del. Froskeklumpen løste seg litt opp mens jeg var der, men den siste frosken holdt fast til siste slutt og det endte med at jeg måtte bevege meg hjemover uten å få en ende på historien. En eller to dager senere vendte jeg tilbake. Da var der kun en enkelt frosk som stille dukket under da jeg nærmet meg, mens tjernet ellers lå tomt og stille igjen, med kun en mengde froskeegg som eneste dokumentasjon på hva som hadde foregått.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s