Marifjell

Tidligere denne uka ble det en tur til Marifjell i Nannestad kommune, et sted jeg ikke tidligere har vært bevisst på. Jeg sitter ofte og studerer kartene for å finne nye steder å dra, men denne oppdagelsen gjorde jeg på grunn av webkameraene på Skiforeningens nettsider, en grei måte for å få et inntrykk av snø- og værforholdene rundt omkring i Marka. For et par år siden ble det satt opp et soldrevet webkamera i tårnet ved siden av hytta på Marifjell og tidligere i vinter noterte jeg meg at det her var like nydelig vinterlandskap uansett hvordan det endret seg alle andre steder. Dermed ble det omsider tur denne uka, først med toget til Oslo Lufthavn, deretter buss til Kløvberget i Maura.

Dermed var det bare å vandre rett ut i skiløypene fra bussen! Snakk om stas! Nå skal det riktignok sies at skiløypene ikke akkurat var optimale de første kilometrene. Sol og vind hadde satt sitt preg på løypene i starten, og et stykke måtte jeg også gå noen hundre meter langs brøyta vei. Men forholdene ble bedre i høyden og på Marifjell var det prima vinterforhold, akkkurat som bildene viser.

This slideshow requires JavaScript.

Det var litt artig å plutselig stå rett under webkameraet som jeg selv har kikket ut gjennom, hjemme fra pc’en. Heldigvis hadde jeg stedet for meg selv, og fikk varmet meg litt inne på denne sjarmerende lille hytta, hvor det kunne være fristende å forsøke seg på en overnatting en gang om det er mulig. Marifjell ligger på 717 meter og det var ganske kjølig der, så det ble ikke så mange minuttene på utsiden, før jeg fant ut at jeg fikk sette ut for alle bakkene jeg hadde trasket oppover.

This slideshow requires JavaScript.

Etter en times tid samme vei tilbake var jeg igjen nede ved buss-stoppen, hvor temperaturen var langt mer passende. Snart var jeg tilbake på Oslo Lufthavn blant solbrune pensjonister på vei hjem fra Kanariøyene eller hvor de nå enn hadde vært. Litt misunnelig kan man bli, når man står der tørst og kald, og ikke en gang får adgang til Narvesenkiosken, fordi den befinner seg på innsiden av slusene.  Heldigvis var ikke toget langt unna, så noen minutter senere satt jeg og de solbrune pensjonistene på vei hjem mot trauste gamle Oslo… Neste gang jeg befinner meg på Lufthavnen skal det være uten ski, tror jeg nok!

This slideshow requires JavaScript.

Riktignok gleder jeg meg til å besøke Marifjell til sommeren, men da tenker jeg at jeg tar sykkelen med på toget til Roa og sykler gjennom marka fra vest. Har man bil og vil på ski til Marifjell, vil det være langt bedre å kjøre til en av parkeringsplassene vest for Hurdalsjøen, fremfor mitt kollektive utgangspunkt.

037 Marifjell_20180313 (99)
Man skal passe seg når et helt tre mister all snøen sin samtidig…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s