Bislingen, igjen!

Så ble det atter en tur til Bislingen, denne deilige del av Nordmarka vinterstid, hvor det i år har vært vintereventyr-garanti i flere uker nå.

Jeg gikk av på Grua stasjon kvart på elleve sammen med 5 andre skigåere. Jeg fikk følge til løypa av en ung fyr som skulle hurtigste veien gjennom marka tilbake til byen og trengte guiding til skiltingen. Heldig at jeg da har gått denne ruta så mange ganger i vinter at jeg husket veien utenat, men utrolig at folk gir seg i kast med en slik tur uten kart eller godt kjennskap til veien i kulda vi har nå.

Jeg hadde som sist egentlig tenkt at jeg skulle bevege meg mot Krokskogen for å få med meg rekken av indrefileter, selv om det viktigste målet var Bislingen.  Det viste seg etterhvert at jeg brukte så lang tid på Nordmarkas tak og deler av veien videre, at det var blitt ettermiddag da jeg nådde Sandungen… Man skjønner ikke helt hvor tiden blir av noen ganger, men ingen skal si at jeg ikke nyter øyeblikket der og da! Men ettersom det var lovet måneskinn tenkte jeg at det passet ganske bra at solen etterhvert stod litt lavere på himmelen og at siste del av turen foregikk i måneskinn.

Resten av turen ble mer en transportetappe med stopp i kuldehullene, hvor snøen fremdeles innhyllet trærne i perfekt vinterdrakt. Jeg var glad da jeg omsider stod på toppen av bakken ned mot Kikut og kunne låne toalett og få litt varme. Litt mør i kroppen blir man etter å ha gått flere mil, så det ble færre bilder etterhvert. Denne månen lyste ikke allverdens etter min mening, så snart måtte hodelykten frem.

026 Grua-Sørkedalen_20180226 (186)

At det var temmelig kaldt var noe jeg tenkte svært lite på, med unntak av de gangene jeg ble nødt til å ta av votter for å fumle med kamera. Men det ble etterhvert klart at temperaturen egentlig var ganske lav og i ettertiden ser jeg at det har vært tidvis -15 og også lavere på grunn av manglende sol og tiltagende vind.  Til gjengjeld kjente jeg kulda godt mens jeg stod i en halv time og ventet på bussen i Sørkedalen og var ikke ferdig med å fryse før jeg var ute av dusjen. Dette til tross for at jeg hadde tatt forbehold med ekstra dunjakke og ullgenser. Men Bislingen og det nordlige Nordmarka er så flott akkurat nå, at kulda nå allerede er glemt og jeg planlegger ny tur.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s