Romeriksåsen

Av uforståelige årsaker er jeg slik anlagt at jeg kan dra på tur de samme stedene gang etter gang og få nye opplevelser hver gang. Etterhvert kjenner jeg litt til både Vestmarka, Bærumsmarka og Sørmarka, i tillegg til Lillomarka, Nord- og Østmarka som jeg frekventererer stort sett på ukentlig basis alt etter hva man har tid til.

Men Romeriksåsen har vært en planlagt destinasjon i flere år uten at jeg har fått gjort noe med det. Temmelig merkelig ettersom området er ganske lett tilgjengelig fra der jeg bor. Men etter ganske mange togturer forbi på vei mot Grua, besluttet jeg sist uke at nå var det på tide.

Dermed ble det grønn buss mot Glittre i Hakadal og opp bakkene mot Storøyungen. Det ble ganske fort klart at her har jeg gått glipp av mye, men desto mer glad blir man når man innser hvilken ny rikdom man har oppdaget. Over Vardåsen var det en fryd å gå over myrer med krokete trær som gir fjellfølelsen og minner en på at man befinner seg en del meter over havet. Umiddelbart tok en plan fatt om turer hit til sommeren.

Etter Vardåsen gikk turen ned mot Bjertnessjøen og videre mot Råsjøen. Det gamle skogssamfunnet Råsjøen ble umiddelbart døpt Råsjøgrenda i hodet mitt, etter inspirasjon fra Bakkebrygrenda i Astrid Lindgrens bøker.

Planen var å gå  mot Brovoll og Grua, men jeg endte med å velge Harestua da jeg var nysgjerrig på veien ned mot Harestua. En stor fordel med det meste av Oslomarka er at det ofte er bakker opp når man starter, mens det praktisk går mest nedover mot slutten. Så med svært lite batteri på mobilen og ukjent tidspunkt for når toget gikk til byen, var det bare å sette fart ned bakkene.

Dette er til gjengjeld et stadig tilbakevendende stresspunkt når man er på tur i Oslomarka, hvor mange av de mer ytre destinasjonene krever et tog eller buss tilbake som kun går en gang hver time. Med mange kuldegrader frister det svært lite å vente en time på toget. Heldig var jeg derfor denne gangen da toget kom inn på stasjonen 5 minutter etter min ankomst. Puh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s